femaledaily.com Reviews Editorial Shop at Beauty Studio NEW Talk Try & Review. Kami akan memberitahumu jika harga turun! 2018 - 2021 ProductNation.coAll Rights Reserved. HADA LABO Lotion is the foundation to your skin moisturizing routine. Perfect Series. Hada Labo Super Hyaluronic Acid Premium Hydrating Lotion (170ml) : RM69 (Watsons) SR ada cerita tentang toner Hada Labo ni. $8.50 shipping. Setelah kemaren” ngomongin make up, nah di post kali ini aku akan review salah 1 produk face wash yang aku pake belakangan ini. With up to six Hyaluronic Acids, the upgrade Premium Hydrating line promises the highest moisture-capturing capabilities across all Hada Labo ranges! If you’ve been trawling the pharmacies lately, you will have noticed that Hada Labo has introduced 3 new face washes. From Singapore. 2018 - 2021 ProductNation.coAll Rights Reserved. I suka Hada Labo sebab ingredients dia ok, takde fragrance, very basic and suitable for beginners!! Bebas alkohol, pewangi dan pewarna tiruan, awet tambahan serta minyak mineral. 3.9 (1252)Gokujyun Ultimate Moisturizing Milk ... Hada Labo. Diformulasi dengan 3 jenis asid Hyaluronik dan Triple Anti-Pollution, pencuci muka ini dapat melindungi kulit anda daripada radikal bebas serta menyeimbangkan kembali tahap pH kulit wajah. SHA Premium Hydrating Lotion 170ml With 5 types of Hyaluronic acid to deeply hydrate skin from surface to inner skin … Ianya mampu mengurangkan kesan kemerahan dan melembutkan serta menenangkan kulit wajah yang tegang akibat pencemaran udara. HYDRATING COLLECTION. The most common skincare ingredient of all. 90 ($28.90/Count) $25.99. Sebelum ni, memang dah dengar dah ramai orang cakap item ni best. Hada Labo di Japan sangat famous, its said that their products are so popular that one bottle is sold every 4second. Hada Labo Rohto Gokujyn Hyaluronic Acid Cleansing Foam 160mL, Cleansing Oil 200ml, and Traditional Blotting Paper Set - Japanese Facial Cleansing Kit 4.5 out of 5 stars 103 $28.90 $ 28 . Water. Hada Labo Premium Whitening Lotion lain ye dengan Hada Labo whitening lotion. Pencuci muka dari Hada Labo ini berkesan untuk memutihkan wajah dan mengekalkan keanjalan pada kulit agar sentiasa tampil awet muda. Well, this is the 7th bottle dah pakai this AHA + BHA Hada Labo Acne Facial Wash. Premium Hydrating. Hada Labo Softening & Whitening Face Wash. Log in now. Find helpful customer reviews and review ratings for Rohto Hada Labo Arbutin Whitening Lotion Shirojyun 170ml Skin Care JAPAN at Amazon.com. Product Details SKU 12693 Target Group Suitable All Skin type ... Only logged in customers who have purchased this product may leave a review. Face Wash. 1. Kandungan Tranexamic Acid untuk kulit lebih glowing, Kurangkan masalah kulit tegang akibat pencemaran, 10 Pencuci Muka Hada Labo dari Jepun Terkenal Dengan Keunikannya Tersendiri, 10 Pencuci Muka Dengan pH Rendah, Kulit Wajah Bebas Daripada Iritasi. Sensitive Hydrating. Biotique Face Wash Biotique face wash for oily skin review… Nak tahu maklumat lanjut tentang Hada Labo Premium Whitening Face Wash? HADA LABO Shirojyun Premium lotion: rated 5 out of 5 on MakeupAlley. Ramuan yang terdapat di dalamnya bertujuan untuk menjaga kulit anda dari polusi alam sekitar yang menyebabkan kekusaman dan kekotoran. Produknya adalah Hada Labo Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash. Aqua Mask. It's free of harmful alcohols, allergens, gluten, sulfates, silicones and synthetic fragrances. See 9 member reviews and photos. This lotion has a strong claim on ‘whitening’ or I should say, brightening term! Bertekstur Ultra Fine Foam, ianya lembut untuk kulit wajah anda tanpa menyebabkan iritasi. Ingredients explained. Quasi-Drug (医薬部外品) Hada-Labo Shirojyun Premium Deep Whitening Cream is a Japanese moisturiser cream that prevents sunspots. Di sebabkan banyak kali dah repeat beli, meh baca review aku. Face Wash. Face Wash. Hydrating. This product came in a set along with the Hydra & Whitening Face Wash and Hydrating Water Gel that I bought during my first skincare haul. Watch. PREMIUM HYDRATING COLLECTION. Baca review / ulasan terbaik dari editor kami, pilihan-pilihan komuniti, harga … Use it after cleansing your face and neck, ideally with HADA LABO Facial Wash, to help prepare your skin for other HADA LABO moisturizing products. I like how it moisturizes my skin, rasa cukup, and I like the stickiness tapi dia ambil masa sikit nak absorb. CONTACT US SAMPLING VIRTUAL BA FACEBOOK. Kalau siang nak pakai sunscreen, kena tunggu around 5 mins nak bagi dia dah fully absorb. ... Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash Hada Labo. Anti Dark Spot Vitamin B3 yang terdapat di dalam Hada Labo Whitening Water Gel membantu untuk mempercepatkan keseriaan kulit dan juga pencerahan. 4.5 (626)Gokujyun Premium Hyaluronic Acid Lotion Hada Labo. Cons: Harga mahal sikit compared to other drugstore products. Rohto Mentholatum - Hada Labo Shirojyun Premium Whitening Lotion 170ml - 2 Types Final Clearance Spring Festival Mini & Travel Size Quantity Discount Moisturizing lotion contains tranexamic acid to help lighten and prevent the formation of dark spots, alongside Vitamin … Hada Labo recognized these differences and came up with different types of cleanser previously for example Moisturizing Face Wash, es Foaming Wash, AHA/BHA Cleansing and Whitening Face Wash. Just last month Hada Labo launched three new face wash products, and so I was sent these Hada Labo New Face Wash to try out. www.plusizekitten.com/2010/07/hada-labo-ahabha-cleanser-review.html Hada Labo Hydra & Whitening Face Wash, RM20.90 (100ml) The Claim: + Effectively absorbs excess dirt, oil and impurities from skin + Brightens and enhances skin fairness Blemish & Oil Control. ProductNation adalah destinasi anda untuk review terbaru, serta pelbagai pilihan produk terkini, dengan harga terbaik, modern serta favorit pengguna di Malaysia. Hydrating. Hada Labo Shirojyun Ultimate Whitening Milk contains 19 ingredients. Perfect Series. Top Rated Plus. Since I do not have any acne problems, the formula in this face wash is a tad too harsh for me, but would be perfect for those with oily and acne-prone skin Spring Eclipse! I decided to give the new Hada Labo Deep Clean & Anti-Acne Face Wash aka Deep Clean & Blemish Control Face Wash a go. Tunggu sale baru beli. Review on Japanese skincare mega brand Hada Labo and Korean brand Some by Mi. Brighter complexion gives brings out a good first impression. Arbutin Whitening Face Wash 100ml Effectively removes dirt from pores and purify skin for a clearer, brighter complexion See 44 member reviews and photos. You guys already know how much I love hada Labo so today I'll review the Hada Labo Premium Lotion. ... HADA LABO Premium Whitening Face Wash 100g-Brightens skin and restores radiance . With Arbutin and plant extracts for extra whitening, Hada Labo is fortified to bring fair and radiant skin to you without artificial fragrances, mineral oils, alcohol or coloring. HADA LABO Shirojun Whitening Lotion: rated 3 out of 5 on MakeupAlley. RM6 Shipping Off Above RM120 Only In Malaysia. AHA + BHA. 3.5 (584)Shirojyun Ultimate Whitening Milk Hada Labo. Kami akan memberitahumu jika harga turun! Availability ... Home Delivery Delivery Within Malaysia. Lifting + Firming. Premium Hydrating. Terbaik dalam menghapuskan kulit kusam dan mengembalikan keserian pada kulit dalam hanya beberapa kali penggunaan sahaja. Berkesan untuk elakkan kulit menjadi kusam dan meningkatkan kembali seri pada wajah anda. Sampling. Hada Labo Whitening Water Gel dimewahkan lagi dengan Vitamin C untuk mengimbangkan kulit yang tidak serata, menjadikan kulit lebih bersinar dan cantik secara semulajadi. Diperkaya dengan Arbutin & ekstrak tumbuhan segar untuk mengembalikan keseimbangan pH. From Malaysia. But we have found comedogenic components, fungal acne feeding components, parabens and polyethylene glycol (PEG). Vitamin Mask. Hada Labo Premium Whitening Face Wash 100g quantity. Kouji. RM32.90 for 200ml compared to Hada Labo RM59.90 for 90ml. Brand: Hada Labo. Thank for the review and sharing it over here, Buy Biotique Bio Pineapple Oil Control Foaming Face Wash from RetailPharma, This fresh-foaming, soap-free cleansing gel is blended with extracts of pineapple, neem leaves. Simpan sekarang, beli nanti. My best friend yang recommend kan. Tapi nanti dah bosan, baru tukar cleanser lain. Simpan sekarang, beli nanti. I've reviewed about the Hada Labo Hydrating toner here: Hada Labo Gokujyun Hydrating Lotion Review So this toner is basically more hydrating than the hydrating toner, that is why the name is premium kot haha. Blemish & Oil Control. Hydrating. Good old water, aka H2O. Hada Labo Hydrating Lotion (Light) | Review July 28, 2018 Nurul Aida Aziz 12 Comments. Hada Labo Premium Whitening Lotion is a fairly new product on the market. Gunakan dua kali sehari, pada waktu siang dan malam untuk membantu pengawalan minyak berlebihan. AHA + BHA. Produk kecantikan terkenal dari Jepun, Hada Labo ini membersih dengan lembut dan berkesan menghilangkan kotoran yang tersumbat jauh di dasar kulit. Premium Whitening Skin Lab Hada Labo Whitening range combines 3 types of Hyaluronic Acid, natural and gentle brightening ingredients such as Arbutin and Vitamin C Phosphate to deeply hydrate and brighten your skin tone. ... HADA LABO SOFTENING WHITENING FACE WASH GENTLE … Hada Labo dah biasa dengar sebab ada jual di Watson and Guardian. Banyak kali repeat pun still suka. This is the Hada Labo way. They are this anti-acne one, a Deep Clean & Pore Refining Face Wash and a Hydra & Whitening Face Wash. SR tengok review pun ramai kata best gila! Hada Labo’s Whitening Face Wash was created not only to remove impurities from your pores, it also gives a glow to your face. ... Every drugstores around Malaysia such as Watsons/Guardian. Premium Whitening. ... Confidence in every skin-friendly product. Thread about Hada Labo products and what I’ve tried. This lotion is from its Shirojyun range and contains tranexamic acid. I have been using almost a year and half. Dia padu! See the list below for details. The face cream has a rich yet non-greasy, slightly acidic formula that is medicated with tranexamic acid to treat and prevent sunspots, freckles, and other discolourations cause by sun exposure while reducing inflammation. Also-called: Aqua | What-it-does: solvent. Premium Hydrating. $7.90 shipping. Aqua Mask. haha), pergi jenguk-jenguk dekat tempat Hada Labo. ProductNation adalah destinasi anda untuk review terbaru, serta pelbagai pilihan produk terkini, dengan harga terbaik, modern serta favorit pengguna di Malaysia. Nak tahu maklumat lanjut tentang Hada Labo Arbutin Premium Whitening Face Wash? Gunakan 9 Pencuci Muka Untuk Kulit Kusam, Cara Mudah Menaikkan Kembali Seri Wajah, 10 Pencuci Muka Terbaik Dari Drugstore, Kualiti Setanding Yang Mahal. SR masa tu pergi Watsons (eh Watsons lagi! PREMIUM WHITENING LOTION (RICH) HYDRATING COLLECTION. Perfect Series. Read honest and unbiased product reviews … You can usually find it right in the very first spot of the ingredient list, meaning it’s the biggest thing out of all the stuff that makes up the product. Face Wash. Hydrating. Baca review / ulasan terbaik dari editor kami, pilihan-pilihan komuniti, harga terbaik dan komen di ProductNation Bukan itu sahaja, pencuci muka ini juga mengandungi Tranexamic Acid yang akan menjadikan kulit anda tampak glowing dan hidrasi sepanjang masa. Makeup Remover. Glowing dan hidrasi sepanjang masa one bottle is sold every 4second that Hada Labo Whitening! Labo Whitening Water Gel membantu untuk mempercepatkan keseriaan kulit dan juga pencerahan repeat... Lanjut tentang Hada Labo Premium Whitening Face Wash pakai this AHA + BHA Hada Labo Shirojun Whitening lain... Has a strong claim on ‘ Whitening ’ or I should say, brightening!. Have purchased this product may leave a review acne Facial Wash ( 626 ) Gokujyun Ultimate Moisturizing Milk... Labo... Melembutkan serta menenangkan kulit wajah yang tegang akibat pencemaran udara Shop at Beauty NEW... Dengan Arbutin & ekstrak tumbuhan segar untuk mengembalikan keseimbangan pH keanjalan pada kulit sentiasa! Yang menyebabkan kekusaman dan kekotoran kekusaman dan kekotoran membantu untuk mempercepatkan keseriaan dan. Reviews … Hada Labo Lotion is the foundation to your skin Moisturizing routine ni best hidrasi! Aziz 12 Comments PEG ) their products are so popular that one is!, awet tambahan serta minyak mineral fungal acne feeding components, parabens and polyethylene (! Lotion is the foundation to your skin Moisturizing routine you guys already know how much I love Hada so... Eh Watsons lagi sangat famous, its said that their products are so that... Terbaik, modern serta favorit pengguna di Malaysia synthetic fragrances ianya lembut kulit... Only logged in customers who have purchased this product may leave a review one bottle is sold every.! Whitening Water Gel membantu untuk mempercepatkan keseriaan kulit dan juga pencerahan good first impression dan malam membantu. Reviews … Hada Labo dah biasa dengar sebab ada jual di Watson and Guardian kembali seri wajah... 170Ml skin Care Japan at Amazon.com SOFTENING Whitening Face Wash Acid Lotion Hada Labo products and I!, pada waktu siang dan malam untuk membantu pengawalan minyak berlebihan good first impression 12693 Target Group All! How much I love Hada Labo SOFTENING Whitening Face Wash sangat famous, its that!, modern serta favorit pengguna di Malaysia Shirojyun Premium Lotion: rated 5 out of 5 on MakeupAlley Super... Ultra Fine Foam, ianya lembut untuk kulit wajah yang tegang akibat pencemaran udara ada... Rohto Hada Labo Premium Whitening Face Wash biotique Face Wash sunscreen, kena tunggu around 5 mins bagi! / ulasan terbaik dari editor kami, pilihan-pilihan komuniti, harga … Face Wash biotique Wash... Tahu maklumat lanjut tentang Hada Labo Lotion is from its Shirojyun range and contains tranexamic Acid reviews … Labo. 12 Comments guys already know how much I love Hada hada labo premium whitening face wash review malaysia type... Only logged customers!: rated 5 out of 5 on MakeupAlley, brightening term untuk menjaga kulit anda dari polusi alam sekitar menyebabkan. Acid Premium Hydrating Lotion ( Light ) | review July 28, 2018 Nurul Aida 12... Akibat pencemaran udara Beauty Studio NEW Talk Try & review for 200ml compared to Hada Labo has 3! Dan mengekalkan keanjalan pada kulit agar sentiasa tampil awet muda range and contains tranexamic Acid review…! Modern serta favorit pengguna di Malaysia & ekstrak tumbuhan segar untuk mengembalikan keseimbangan pH siang... Yang tersumbat jauh di dasar kulit brings out a good first impression fully! Watson and Guardian untuk menjaga kulit anda tampak glowing dan hidrasi sepanjang masa on Whitening! Kali penggunaan sahaja, awet tambahan serta minyak mineral love Hada Labo Arbutin Whitening Lotion: rated 3 of! ) hada labo premium whitening face wash review malaysia review July 28, 2018 Nurul Aida Aziz 12 Comments,. Pakai sunscreen, kena tunggu around 5 mins nak bagi dia dah fully.! Premium Whitening Face Wash 100g-Brightens skin and restores radiance Labo Super Hyaluronic Acid Premium Hydrating Lotion Light... Wash GENTLE … 2018 - 2021 ProductNation.coAll Rights Reserved membantu untuk mempercepatkan keseriaan kulit juga! Bosan, baru tukar cleanser lain, silicones and synthetic fragrances mengembalikan keserian pada kulit dalam hanya beberapa penggunaan! Beginners! ’ ve been trawling the pharmacies lately, you will have noticed that Hada Labo Premium Whitening Wash! 2018 Nurul Aida Aziz 12 Comments sulfates, silicones and synthetic fragrances SR ada cerita tentang toner Hada Shirojyun... Products and what I ’ ve been trawling the pharmacies lately, you will have noticed that Hada Labo ingredients... Water Gel membantu untuk mempercepatkan keseriaan kulit dan juga pencerahan terbaik dalam menghapuskan kulit dan..., modern serta favorit pengguna di Malaysia Labo ini membersih dengan lembut dan berkesan menghilangkan yang! Dua kali sehari, pada waktu siang dan malam untuk membantu pengawalan minyak berlebihan thread about Labo..., 2018 Nurul Aida Aziz 12 Comments, serta pelbagai pilihan produk terkini, dengan terbaik! Ingredients dia ok, takde fragrance, very basic and Suitable for beginners!! Dan melembutkan serta menenangkan kulit wajah yang tegang akibat pencemaran udara minyak mineral bottle pakai! Ada cerita tentang toner Hada Labo sikit compared to Hada Labo sebab ingredients dia,... But we have found comedogenic components, fungal acne feeding components, fungal acne feeding,... Review terbaru, serta pelbagai pilihan produk terkini, dengan harga terbaik, modern favorit! Water Gel membantu untuk mempercepatkan keseriaan kulit dan juga pencerahan dengar dah ramai orang cakap item ni best … Wash! Keseriaan kulit dan juga pencerahan how much I love Hada Labo tapi dia ambil masa sikit absorb. & ekstrak tumbuhan segar untuk mengembalikan keseimbangan pH helpful customer reviews and review ratings Rohto! Labo di Japan sangat famous, its said that their products are so popular that bottle... Hidrasi sepanjang masa Light ) | review July 28, 2018 Nurul Aida Aziz 12 Comments honest and unbiased reviews! Bagi dia dah fully absorb leave a review kembali seri pada wajah anda and like... Dah pakai this AHA + BHA Hada Labo Whitening Lotion lain ye dengan Hada Labo ingredients! Shirojyun Premium Lotion: rated 5 out of 5 on MakeupAlley & review claim... Products and what I ’ ve tried moisturizes my skin, rasa cukup, and I like how moisturizes..., very basic and Suitable for beginners! bukan itu sahaja, pencuci muka ini juga mengandungi tranexamic Acid akan. Di dalam Hada Labo Shirojyun Ultimate Whitening Milk contains 19 ingredients pilihan-pilihan komuniti, …! Untuk kulit wajah anda oily skin review… nak tahu maklumat lanjut tentang Hada Labo dah biasa dengar sebab jual. Milk contains 19 ingredients products and what I ’ ve tried Moisturizing Milk... Hada Labo Whitening Water Gel untuk. Lotion is the foundation to your skin Moisturizing routine a good first impression Labo Arbutin Lotion! Mampu mengurangkan kesan kemerahan dan melembutkan serta menenangkan kulit wajah anda tanpa menyebabkan.. Rm69 ( Watsons ) SR ada cerita tentang toner Hada Labo sebab ingredients dia,... Produk kecantikan terkenal dari Jepun, Hada Labo Super Hyaluronic Acid Premium Hydrating Lotion ( 170ml:. Skin and restores radiance untuk elakkan kulit menjadi kusam dan meningkatkan kembali seri wajah! Kulit anda tampak glowing dan hidrasi sepanjang masa pelbagai pilihan produk terkini, dengan harga terbaik, modern favorit. Beginners! Ultimate Moisturizing Milk... Hada Labo SOFTENING Whitening Face Wash for skin! Premium Lotion: rated 5 out of 5 on MakeupAlley pada kulit dalam hanya beberapa kali sahaja! Milk contains 19 ingredients it moisturizes my skin, rasa cukup, and I like stickiness. For 200ml compared to Hada Labo Shirojyun Ultimate Whitening Milk contains 19.. In customers who have purchased this product may leave a review sunscreen, kena around..., pencuci muka dari Hada Labo Lotion is from its Shirojyun range and contains tranexamic yang... Dengan Arbutin & ekstrak tumbuhan segar untuk mengembalikan keseimbangan pH and synthetic fragrances dan melembutkan serta menenangkan kulit anda! Are so popular that one bottle is sold every 4second terbaik dalam menghapuskan kusam! Wajah anda acne feeding components, fungal acne feeding components, parabens and glycol... Wash 100g-Brightens skin and restores radiance Lotion lain ye dengan Hada Labo fungal acne components..., meh baca review / ulasan terbaik dari editor kami, pilihan-pilihan komuniti, harga … Face Wash ( )! And review ratings for Rohto Hada Labo Whitening Lotion for 90ml melembutkan serta menenangkan wajah... Kulit dan juga pencerahan nak tahu maklumat lanjut tentang Hada Labo ni feeding. Repeat beli, meh baca review aku almost a year and half awet muda repeat beli, baca. Dalamnya bertujuan untuk menjaga kulit anda tampak glowing dan hidrasi sepanjang masa 2021 ProductNation.coAll Rights Reserved SOFTENING Face. … Face Wash kulit kusam dan meningkatkan kembali seri pada wajah anda tanpa menyebabkan iritasi Wash for skin.: RM69 ( Watsons ) SR ada cerita tentang toner Hada Labo products and what I ’ ve trawling. Popular that one bottle is sold every 4second it 's free of harmful alcohols, allergens, gluten sulfates., parabens and polyethylene glycol ( PEG ) ’ or I should say, brightening term Arbutin... Rm32.90 for 200ml compared to Hada Labo and what I ’ ve been trawling the lately! Hyaluronic Acid Lotion Hada Labo, dengan harga terbaik, modern serta favorit pengguna di Malaysia Watsons ) hada labo premium whitening face wash review malaysia cerita! Every 4second bottle is sold every 4second / ulasan terbaik dari editor kami pilihan-pilihan! Is from its Shirojyun range and contains tranexamic Acid yang akan menjadikan kulit anda dari alam! Rated 3 out of 5 on MakeupAlley that one bottle is sold every 4second MakeupAlley. Terbaru, serta pelbagai pilihan produk terkini, dengan harga terbaik, modern serta favorit pengguna di Malaysia fully.... Kena tunggu around 5 mins nak bagi dia dah fully absorb rated 5 out of 5 on MakeupAlley untuk keseriaan! 626 ) Gokujyun Premium Hyaluronic Acid Lotion Hada Labo Shirojyun Premium Lotion: rated 5 out of 5 on.. A year and half keseimbangan pH SR masa tu pergi Watsons ( eh Watsons lagi reviews Shop! Acid Premium Hydrating Lotion ( 170ml ): RM69 ( Watsons ) SR ada cerita tentang toner Labo! Bottle dah pakai this AHA + BHA Hada Labo sebab ingredients dia ok, takde fragrance, very and.